1) Moroo! Joukkueen kapteenina sulla on etuoikeus ja velvollisuus olla seuraava haastateltava näin kauden kynnyksellä. Voidaan aloittaa helpolla ettet mee ihan lukkoon heti kättelyssä. Kuis kulkee?

Terve! Yövuoron jälkee tullu nukuttua vähä kehnosti ja höntti olo. Ei anneta sen hämätä tätä haastattelua kuitenkaan! Kausi alkaa sitten viikon päästä ja sitähä odotetaan kun Mariellan irtoomista satamasta. Pitkästä aikaa paikat melkeen ehjät ja oon oppinu lämäämään yli!

2) Oot vuodesta toiseen ollut joukkueen pistepörssin kärkikaksikossa yhdessä Mäkisen Ernon kanssa ja muodostatte murhaavan tehokaksikon kaukalossa. Miten ihmeessä te pelaatte noin hyvin yhteen?

Noh, tää voi kostautua tietenkin ensi kaudella jos paljastan, mutta kaikkihan johtuu siitä että me ei osata hyökätä. Aina kun jompikumpi saa pallon niin juostaan niin paljon kun lähtee kohti vastustajan maalia ja kummalle se pallo sattuu lapaan paremmin, niin yrittää siitä sitten piiskata sen kohti maalia. Useinhan se hienosti karkaa syötön omaisesti suoraan Ernon lapaan. Pitää toki myöntää että Erno on meistä se joka osaa laukoa. Minä survon!

3) Teidän ketjun sentterinä häärii usein Jukka Eronen, jonka tehtävä taitaa olla ensisijaisesti puolustuspäästä huolehtiminen. Erosen kanssahan te tämän seuran vuonna 1998 perustittekin, kerroppas siitä hieman.

Siitähän on jo niin kauan että ei vanha oikein muistakkaan, mutta Turkin Gümbetissä vietetty kaksiviikkonen -98 sai rasva-arvot hyrräämään ja sille piti jotain tietenkin tehdä. Entisinä kiekkoilijoina, Ede toki parempana, luultiin tietenkin että salibandy on helppoa ja eikusta jengi kasaan. Ei tietenkää sovi unohtaa perustuskirjojen ulkopuolelle viime metreillä joutunutta, juuri vastikään avioitunutta, Suikin Tomia, jonka jalkakikka on ehkä youtuubin katsotuinta antia. Kaikki hölmöimmät kaverit mukaan ja tämä pitkä ja hauska taival sai alkunsa! Kaikki yhdeksän kauttahan mukana on ollu itseni ohella tietenkin kuningas Ede ja mukana rimpuilevat Tero ja Eikka.

4) Ja ensi kesänähän tuleekin 10 vuotta täyteen ja sitä olette ilmeisesti juhlimassa oikeen ulkomaan matkan kera. Minkäslaista reissua olisi tiedossa?

Tarkoitus olisi ilmeisesti vuoden alusta varata matka viikoksi johonkin, ah, niin hienoon turistirysään. Tehdään OSW tutuksi ulkomailla jo ehkä viimeisen kerran. Kohde ei ole vielä valittu, mutta mukaan ilmoittautumisia toki otetaan jo vastaan. Reissu varmaan tehdään siinä heinä/elokuun taitteen paikkeilla. Ja nuorimmat pelurit voi ruveta keräämään pulloja, että rahat sitten riittää!

5) Sua on muutaman kerran kyselty myös vastustajien riveihin. Mm. Helsingin Hämäys koitti toissa kaudella vongata sua 2.divariin Janne Tähkän seuraksi, mutta kieltäydyit kunniasta. Miksi näin?

Hämäys oli liikkeissän ehkä vaivaiset 8 vuotta myöhässä. Olisihan se ehkä nuorempana ollut hienoa taistella yhä korkeammalla, mutta ei tällä iällä enää. Ja vuosi vuodeltahan OSW on enemmän kuin harrastus. Kai siitä on tullut elämäntapa mitä nyt vielä ainakin hetken jaksaa touhuilla. Nyt taas tuntuu että on saatu turhat kiukkuilut pois ja Stänlikupista pelaaminen on saanu kaikille hymyä reeneihin. Ja Timppa voi hyvillä mielin antaa itselleen aina mitallin kun tekee maalin!

6) Pelaajakortissa mainitset mieluisimmaksi vastustajaksi tuomarin. Kukas tuomari sulla on erityisen lähellä sydäntä?

Oi,niitä on monta! Ei nyt paljastella nimiä, mutta ne tunnistaa usein siitä että ne puhaltelee pilliin.

7) Viime vuosina oot myös jonkun verran kärsinyt loukkaantumisista, välillä sua teloo omat ja useimmiten kuitenkin vastustajat. Onkos sulla terveisiä heille?

Hakatkaa vaan koiville! Erno on oppinut tallomaan lavat rullalle ja Simo lämii haarojen väliin, joten kosto on kaunista! Toki itsekkin voisi hieman varovaisemmin pelata, mutta kun yrittää Hongan Mikon vauhtiin ja rohkeaan tyyliin totuttautua niin vaarallisia tilanteita syntyypi!

8) Vapaa-aikana sut tunnetaan innokkaana XBOXin pelaajana, mikäs peli on nyt kuuminta hottia? Eikös kotona tule sanomista jos et hoida avoliitollisia velvollisuuksia vaan näppäilet vain peliohjainta?

NHL on nyt IN. Vaikka PES on toki aina kova sana myös, mutta siitä uutta painosta odotellessa. Netissä pelaaminen on löytänyt uuden ulottuvuuden ja OSW:n sakemanni-Simo on jo kiekossa tullut haastettua useampaan kertaankin. Se nilkki on varmasti harjoitellut salaa, mutta pikkuhiljaa olen ottamassa otetta haltuun. Vielä kun voittaisikin niitä pelejä.

9) Olet myös joukkueen poliisi. Onko raskasta kantaa sitä roolia koko pitkän kauden ajan?

Toinen olkapää kummasti kipeytyy ja olen tullut siihen tulokseen, että vastuu se siellä vihloopi!

10) OSW:llä oli taannoin pokeri-ilta ja sä voitit ensimmäisen pelin. Veditkö ässän hihasta eli huijasitko paljonkin? Kukas on sun mielestä OSW:n pokerikuningas?

Pokerikuningas on tietenkin Jouko (syvä kumarrus!), mutta hieman toki usko oli horjua kun Jokke tippui viimeksi pois rahasijoilta. Itse ratsastan tuurin aalloilla ja All In tuli tutuksi. Sijoitan kuitekin itseni hienosti ylempään keskikastiin.

11) Koska tän haastattelun pitäisi edes jollain tavalla liittyä olennaiseen, niin minkäslaisina näät OSW:n mahdollisuudet alkavalla kaudella? Viime kausi kun oli Aluemestaruuksineen ja 2.divisioonien karsintoineen joukkueelle menestys. Luuletko että se nousee joukkueella hattuun vai jatkuuko vahvat otteet?

Hattujahan ei varmaan ole kun hippi-Kasasella ja Laamasella on useinkin lippa vinossa. Me painetaan kovalla itseluottamuksella ja toivottavasti pieni pilke silmäkulmassa kohti voittoja ja voittoja. Häviäminen ei koskaan oikeastaan ole kovin mukavaa puuhaa. Luulen että taistellaan ihan hyvin ylemmässä kastissa lohkossa. Kunhan mustilla saadan puolustusviisikko toimimaan ja valkoset uskaltavat laukoa vaan enemmän hyökkäyksissä. Tosin Tomppa jo rannettaan lupaavasti paukutellut, joten hyvää voidaan varmaan odotella.

12) Minkäslaisia henkilökohtaisia tavoitteita sulla on tätä kautta ajatellen?

Jos yrittäisi vielä yksinkertaistamaan peliä. Kohti maalia ja ai, perskele niitä lämäreitä! Pistetään mies vähän parempaan kuntoon ja jos jaksaisi yhden venyttävän liikkeenkin ennen pelejä niin eiköhän siitä taas hyvää tule!

13) Huhut kertovat että sä oot nuorempana ollut aika kova luu myös yleisurheilussa ja lätkääkin oot pelannut. Kerroppas vähän näistä sun nuoruuden harrastuksista.

Jos olisin löytänyt ajoissa Gainomaxin niin varmasti Naganon Olympiadeissa olisin jo kovasti ollut mukana, ihan missä lajissa vaan! EPS:n jääkiekko taustasta sen verran että ei meistä kukaan muukaan koskaan hyväksi tullut.

14) Joskus oon kuullut sun mainitsevan, että lapsuudessa myös harmonikka pysyy hyvin sun hyppysissäs. Ootko osallistunut nuorena hopeiseen tai kultaiseen harmonikkakisaan?

Huhut kertoo että useempia eri siltojen alustoja on tullut soiteltua,mutta tiedähän niistä. Ehkä saunaillassa nähdään ja kuullan jotain, tai sitten ei.

15) Loppuun pääset vielä kertomaan, että minkälaista on olla OSW:n kapteeni. Loistavalla tsempillä ja esimerkillä teet joukkueen eteen kaikkesi. Oletko tyytyväinen siihen miten OSW harjoittelee tai onko jotain mitä toivoisit joukkueen tekevän paremmin?

Stänleistä pelaaminen on tuonut uutta intoa reeneihin ja itse ainakin viihdyn. Toki voittavassa joukkueessa viihtyy paremmin! Hieman kummastuttaa se maalintekemisen ujostelu. Itse vallan rakastan sitä maalia kohti laukomista ja joskus se jopa onnistuukin! Enemmän pojat vaan laukauksia! Ehkä Ååkke ja Samppakin saisi näin vähän enemmän töitä ettei mene ihan makoiluksi!

Meddrin Slerba kiittää haastattelusta ja toivottaa erittäin paljon onnea Lixin kuin koko joukkueenkin kauteen!

Kiitos ja kumarrus!