Historia

Salibandyseura One Season Wonder on perustettu keväällä 1998 Espoossa. Idea seuran perustamiseen lähti laajasta kaveriporukasta, josta löytyi runsaasti niin jääkiekkotaustan kuin salibandytaustan omaavia palloilijoita. OSW:n virallisina perustajina ja puuhamiehinä toimivat Jukka Eronen sekä Antti Liukkonen.

*******

Ensimmäisellä kaudella joukkue pelasi 6. divisioonassa sekä Arenaliigassa suhteellisen vaatimattomalla menestyksellä, mutta kaudella 1999-2000 alkoi tapahtua. OSW voitti oman 6.divisioonan lohkonsa ja nousi 5.divisioonaan. Samaisella kaudella joukkue pelasi myös pääkaupunkiseudun aluesarjaa, jossa kovimmat vastustajat olivat 2. divisioonasta.

******* 

Kausi 2000-2001 oli hieman vaikea joukkueelle pelaajaryhmän pienuuden takia, seitsemän pelaajan valitessa peliasukseen mieluummin armeijan sillisalaatin! Sarjapaikka 5. divisioonassa kuitenkin säilytettiin helposti, joten kauteen 2001-2002 joukkue lähti vahvistuneena ja luottavaisena. OSW:n riveihin siirtyi mm. viisi vuonna-83 syntynyttä HIFK:n junioria, jotka joukkueen keskuudessa tunnetaan pallomeriketjuna. OSW pelasi upean kauden ja voitti oman lohkonsa. Ratkaisu nähtiin jo viimeistä edellisessä turnauksessa, jossa OSW varmisti lohkovoiton ja nousun neljänteen divisioonaan.

******* 

Toisella nelosdivisioona kaudella OSW:n virallinen tavoite on nousu 3.divisioonaan. Kausi 2002-2003 oli tulokaskausi nelosessa ja nyt kun oppivuosi on vietetty, on ainoana tavoitteena sarjanousu. Joukkueesta lähti muutama pelaaja mm. ulkomaille opiskelemaan, mutta tilalle saatiin vähintään yhtä hyviä vahvistuksia. OSW osallistuu myös tällä kaudella Tapiolan Arenaliigaan ja siinä tavoitteena ei ole muuta kuin voitto! Kaudella 2002-2003 joukkue jäi Arenaliigassa toiselle sijalle.

Kausi 2003-2004 oli OSW:lle 4.divisioonan osalta loistava. Tavoitteena oli nousu 3.divisioonaan ja sen OSW saavuttikin. Näin ollen OSW on noussut kahden vuoden välein sarjaportaan ylöspäin. Joukkue oli saanut vahvistuksiksi puolustukseen HIFK:n junioritaustaisen Jouko Rannan sekä Tommi Kopposen, joka saapui OSW:hen PaNusta. Hyökkäykseen joukkue houkutteli Fire Islanderista keskushyökkääjä Anssi Rinta-Rahkon. Arenaliigaan OSW osallistui myös ja sijottui runkosarjassa toiseksi. Loppusarjan pelit eivät menneet niin putkeen ja OSW sai tyytyä neljänteen tilaan Jenkkien viedessä voiton.

******* 

Kausi 2004-2005 oli OSW:lle mielenkiintoinen, sillä uusi sarjaporras oli taas astetta kovempi. Tavoitteeksi joukkue asetti säilymisen 3.divisioonassa, mutta lopulta tasaisen kauden jälkeen OSW sijoittui lohkossaan neljänneksi, tasapisteissä sarjakakkosen kanssa. Tapiolan Arenacenterin lopetettua toimintansa pelasi OSW Arenaliigaottelunsa Ruskeasuon liigassa. Joukkueen tavoitteena oli sarjan voittaminen. OSW sijoittui lopulta sarjassa jaetulle ensimmäiselle sijalle Puuhapussin kanssa, mutta keskenäisten otteluiden perusteella voitto meni harmittavasti Puuhapusseille. Suolaa haavoihin toi kuitenkin tehokaksikko Erno Mäkisen ja Antti Liukkosen pistepörssin kaksoisvoitto.

******* 

Kausi 2005-2006 tuo mukanaan jälleen uusia pelaajia sekä tavoitteita. OSW:n riveistä poistui mukana alusta asti olleet Jukka Rönkkö sekä Juha Poutiainen. Lisäksi alempiin sarjoihin lähtivät Anssi Rinta-Rahko, Ville Pantsar, Tomi Ylönen ja Heikki Tiittanen. Uusia pelaajia joukkueessa on neljä kappaletta. Suurimpana tähtenä OSW-paitaan siirtyi HIFK:ssa sekä SC Sählyssä edellisvuodet pelannut Ville Tolvanen, sekä nuorempaa kaartia edustavat Mikko Honka, Antti Pietilä sekä Jaakko Pelkonen.

Kauden tavoitteena on 3.divisioonassa kahden parhaan joukkoon sijoittuminen ja sitä kautta mahdollisuus 2.divisioonaan nousuun sekä mahdollisimman hyvä sijoitus Alueliigassa, johon OSW monen vuoden tauon jälkeen osallistuu.

******* 

2006-2007 kausi jää puolestaan historiaan OSW:n kaikkien aikojen parhaimpana lukuisista loukkaantumisista huolimatta. OSW sijoittui 3.divisioonan lohkossaan kolmanneksi ja pääsi karsimaan 2.divisioonaan. Ensimmäisessä ottelussaan OSW voitti PoRen 5-4, mutta ratkaisupelissä SC Takatolpan kokenut joukkue oli parempi 9-6 ja varmisti nousunsa sarjaporrasta ylemmäs. Alueliiga oli OSW:lle täysosuma, kun joukkue voitti ensin runkosarjan ja sitten lopputurnauksen. Välierissä kaatui EX-Jakis ja finaalissa Ylhäs.